Thursday, May 2, 2013

Kako pripremiti kožu lica da bi šminka što lepše izgledala na dan venčanja?


KAKO DA ŠMINKA NA DAN VENČANJA IZGLEDA LEPŠE I TRAJE DUŽE

Najčešće se mlade odlučuju da na dan venčanja angažuju profesionalnog šminkera kako bi izgledale najbolje moguće. Koliko je važno da šminker zna svoj posao i koristi vrhunsku šminku, toliko je važno da i vi preduzmete sve što je u vašoj moći kako biste pripremili kožu za taj dan.



Jedino na negovanoj i hidriranoj koži šminka će ostati nepromenjena i blistava ceo dan zato evo nekoliko saveta koje su šminkeri studija MakeUp House spremili kako bi Vam pomogli da izgledate savršeno ceo dan:

Nemojte raditi nikakav piling ili drugi tretman lica neposredno pred venčanje. Sve tretmane na licu završite barem 10 dana pre venčanja. Tako će koža imati priliku da se smiri i uhvati svoj prirodan ritam i ravnotežu. Nema šminke koja može da sakrije upaljeno lice…

Samo provereni proizvodi. Neposredno pred venčanje (nekih nedelju dana) nemojte eksperimentisati sa kremama ili drugim preparatima koje ranije niste koristile, pa čak i ako obećavaju savršen rezultat. Zbog stresa u kome se obično nalazite pred venčanje koža može da reaguje drugačije nego obično i može da dođe do pojave alergije ili reakcije. Zato koristite samo provereno i ono na šta je koža već navikla.

Uzdržite se od ceđenja bubuljica. Ako Vam se pre venčanja pojavi bubuljica, nemojte je istiskati. Nakon istiskanja luči se i krvi i limfa koja skida šminku i biće nemoguće pokriti bubuljicu. Krastu je takođe teže sakriti nego bubuljicu, a može od šminke i da se isuši i spadne tokom venčanja. Na tom mestu ostaće Vam crvenkasta fleka koja izgleda svakako samo ne glamurozno! Običnu, crvenu i upaljenu bubuljicu šminkeri pokrivaju bez problema.

Mažite lice kremom. Svako jutro i veče mažite lice hidrantnom kremom kako bi koža bila hidrirana i elastična. To će učiniti da šminka duže traje i izgleda mnogo lepše. Ne zaboravite područje oko očiju!

Izbegavajte alkohol. Iako je teško zbog svih poseta i priprema probajte da barem 3-5 dana pre venčanja ne pijete alkohol. (Ako baš morate gledajte da svaku času vina ili žestine propratite sa dve čaše vode kako biste nadoknadili gubitak). Alkohol isušuje kožu i čini da se lice crveni.

Dan pred venčanje lezite na vreme. San je veoma važan za kožu zato probajte da noć uoči venčanja legnete na vreme.

Izbegavajte alkohol. Alkohol mnogo isušuje lica. Zato je dobro da budete umereni u alkoholu nekoliko dana pred venčanje i da uz to pijete još više vode nego inače. 

Upijajte suze. Ako se desi da na venčanju zaplačete, nemojte brisati suze već ih upijajte kako ne biste sklonili šminku.


Kupite ruž ili sjaj za usne koji ćete imate na venčanju jer je najbolje da Vam šminker stavi ono što ćete imati kod sebe i moći da popravite! Konsultujte se sa šminkerom tokom probe šta da kupite ako niste sigurne!



SREĆNO!!!
P.S Ne zaboravite da kao mlada u Studiju MakeUp House imate BESPLANTU PROBU ŠMINKANJA 




Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete probu unašem studiju, javite se. Za cene i kompletnu ponudu šminke i frizure za venčanje posetite naš sajt - MakeUp House wedding





NAPOMENA U VEZI AUTORSKIH PRAVA NA TEKSTOVE: Svi tekstovi na ovom blogu su autorski tekstovi i vlasništvo Studija MakeUp House. Svako kopiranje delova ili tekstova u celini je krivično delo u skladu sa Zakonom o Autorskim i srodnim pravima Republike Srbije.
Ukoliko želite da koristite tekstove ili delove tekstova, možete to uraditi uz OBAVEZNO JASNO OBELEŽAVANJE IZVORA I LINK ka originalnom tekstu i ovom blogu.

No comments:

Post a Comment